Producers – Studio Moskou – muziekstudio in Utrecht

Silvia Vermeulen
Silvia Vermeulen, eigenaar van muziekstudio Moskou in Utrecht.

Eigenaresse en main sound engineer. Mijn leven draait om muziek, na een start als live technicus (engineer en hoofd-techniek Tivoli Oude gracht, FOH engineer op diverse tours in Europa, Australië, de VS en de Emiraten) ben ik begonnen met mijn eigen studio in 1996.
In 2004 Is de studio verhuisd naar de huidige lokatie.

Ik heb nooit een voorkeur voor een bepaalde stijl gehad. Daardoor heb ik gewerkt met een breed scala aan muzikanten.
Er ligt wel iets meer focus op het opnemen van bands en ensembles.
In de loop der jaren zijn langsgekomen: Within Temptation, Orphanage, Coco Rosie, Farida and the Maqam Ensemble, Toner Low, Spinvis, maar ook Teleac, Thieme, Joris Linsen, Katja Schuurmans en Kardinaal Alfrink.
Maar ik heb evenveel plezier in het opnemen van talentvolle, succesvolle of niet succesvolle, beginnende muzikanten of oude rotten, fantastische, gekke, extreme, ingetogen muzikanten. Voor mij gaat het erom het ultieme uit elke sessie en muzikant te halen. Hiervoor is goede apparatuur nodig, maar nog belangrijker, een goede sfeer. Als muzikant moet je je op je gemak voelen. Dan kun je tot grote hoogte stijgen.

Een goede sound maken is natuurlijk het belangrijkste. 
Met een uitgebalanceerde akoestiek en met een breed scala aan microfoons (van sixties vintage tot nieuw ontworpen top mikes) kun je van alles doen.

Andere Producers die werken in Studio Moskou

Je kunt in de studio ook werken met andere technici. Zij zijn vaak muzikant, componist of muziekproducer.

Erik Spanjers
Erik Spanjers is regelmatig in studio Moskou te vinden voor tv- en muziekopnames

Ik studeerde Audio Design aan de HKU, en run sinds 2001 Studio Silvester in Utrecht, een mix- en overdub-studio. Regelmatig neem ik met veel plezier op in Studio Moskou. Producties die ik daar deed waren o.a. Bertolf en Kasper van Kooten, Ming’s Pretty Hero’s, de musicals ‘Pluk van de Petteflet’ en ‘Minoes’ met componist/acteur/cabaretier Peter van de Witte. En ook opnames voor het TV programma ‘Klokhuis’ met muziek van oud ‘Vliegende Panter’ Rutger de Bekker.
Iedereen waar ik mee werkte in Studio Moskou heeft het altijd over de ontspannen sfeer en de riante ruimtes!

Cor van Ingen
Cor van Ingen is bassist van Spinvis en producer en geregeld te vinden in onze opnamestudio in Utrecht
Als producer werkte ik al in de oude lokatie in Moskou. Dat was met o.a Swamp Chicken, The Stoned en The Riddlers. Later met El Zombie en op het moment werk ik samen met Silvia aan de nieuwe plaat van Quasiland uit België.
Ik ben al jaren als bassist onderdeel van de band van Spinvis en ik heb ook een eigen collectief genaamd Asfaltfeeën, waarin ik alle instrumenten bespeel en producer ben van de CD “Door De Straten”. Hiervoor neem ik ook graag in studio Moskou op.

Als muzikant zat of zit ik in: Speed 78, Bunch Of Sweeties, Beatle Hans & Paisley Perverts, Mot Squad, The Daxls en The Stoned.
Ik werkte samen met leden van Darryl Ann, Joris Linssen, Fatal Flowers, Eddy Wally, Pierre Kartner, George Baker, Birgit Schuurman, Ronald Visser, Tjarko Jeen, Rene van Barneveld, Michel Schoots, Andre Harskamp, Meindert Talma, Simon Vinkenoog, Hanco Kolk, Ingmar Heytze en Ellen Deckwitz.

Martin Kuipers
Producer Martin Kuipers tijdens een opname in studio Moskou in Utrecht.
Ik ben muziek producer en componist.
Voor grote projecten kan ik in Studio Moskou terecht waar ik heel blij mee ben.
Ik werk veel met bands die voornamelijk stevige muziek maken zoals punkrock, hardcore en metal zoals de bands Seven Spirirs Burning en Startled. Maar ik produceer ook met veel liefde kleinkunst muziek en akoestische muziek.
Momenteel is Brighter Light met mij voor de tweede maal in studio Moskou om hun nieuwe plaat op te nemen.
Ik heb ook een project studio waar ik kan mixen en ‘kleine’ dingen kan opnemen.

Peter Landman
Peter Landman, een van de producers die regelmatig gebruik maakt van studio Moskou in Utrecht

Van jongs af aan ben ik opgegroeid met klassieke muziek, vioolles vanaf mijn 6e en altijd mee naar het concertgebouw. Toen kwam de elektrische gitaar, de fuzz en alle mogelijke effecten in mijn leven. Tegenwoordig in combinatie met elektronische muziek, de analoge synthesizer.

Door de jaren heen gaat mijn aandacht steeds meer uit naar studiotechniek. In 2013 heb ik besloten om een opleiding tot soundengineer/producer te volgen. Mijn grootste droom was bands op te kunnen nemen die mij enorm inspireren. Een jaar na de opleiding werd dit in Studio Moskou, voor het eerst werkelijkheid met de Belgische band Elefant.

Thuis heb ik mijn eigen plek, waar ik ongestoord aan ideeën kan werken. Voor mixen, opnames van huiskamerconcerten, overdubs of het uitwerken van demo tot albumtrack. Voor mij is het een uitdaging om samen met andere muzikanten inspiratie en ideeën in een zo goed mogelijke kwaliteit vast te leggen, thuis, op locatie of in Studio Moskou.

Peter Fokkema
Peter Fokkema is regelmatig te vinden in de Utrechtse recordingstudio Moskou , als docent en producer.

Ik heb sinds 2010 een samenwerkingsverband met Studio Moskou. In de loop der jaren heb ik vele artiesten en bands opgenomen of gemixt, zowel in Studio Moskou als ook in andere studio’s.
Opdrachtgevers waren oa: Milkbar, BloedGrijs, Crazy Brains, Teleac, Rabobank, NPO, regisseur Ellen Blom, St. Kinderpostzegels, Zangschool Utrecht, The Philistines e.v.a.
Ik heb mijn eigen project studio onder de naam Peter & Zout

Ik ben naast producer/audio-engineer ook gitarist, bassist en songwriter/arrangeur. Ik speel in verschillende bands.

Verder ben ik werkzaam als docent bij Sound Education, een beroepsopleiding tot producer/audio engineer. Ik begeleid studenten van de opleiding tijdens opname sessies in Moskou en geef les in het gebruik van mengtafels en randapparatuur.