Muziek opnemen – Studio Moskou – recording studio Utrecht

Opnemen in onze recording studio

De recording studio is een soort van huiskamer met veel apparatuur. We hebben een volledige backline (drumstellen, gitaarversterkers en bas versterkers en een vleugel) Dankzij de grootte (75m2) en de aparte geluidscabines is het mogelijk om als band tegelijkertijd (dus ‘live’) in te spelen – zonder overspraak. Dat spaart geld en klinkt goed.
Hier een fragment van een plaat opname van de 3-mans formatie live Savings – grotendeels tegelijk opgenomen, maar ook wat overdubs met gitaar. Plaat is inmiddels uitgebracht

Heb je geen band, maar spelen jullie akoestisch dan kan tegelijkertijd opnemen ook. Hier zie je een montage van live opnames van vleugel en viool.

Alles apart opnemen kan ook een manier zijn. Dan heb je kans om heel uitgebreid microfoons neer te zetten bij elke take. Voor opnemen geldt: er zijn geen regels, het ligt aan de muziek die je wilt opnemen en de sound die je wilt creëren. Dit bepaalt ook de keuze van de microfoons. We hebben condensator microfoons (bijv Neumann), we hebben Ribbons (bijv AEA Nuvo) en we hebben buizen microfoons.

In deze productie: BluesShack – Hold on Tight – heeft iedereen apart ingespeeld.
Hier een teaser voor het uitkomen van de cd

Dit is een clipje gemaakt van de gitaaropnames van Akelei

Als je meer wilt weten over de apparatuur en microfoons, mail chernosyl@studiomoskou.nl

muziekopname in de recording studio van Studio Moskou

Analoge en digitale muziekopname

De 16-sporen tape recorder is gesynchroniseerd met Pro Tools, en je kunt daarom kiezen of je analoog of digitaal wilt opnemen, of deels analoog, en deels digitaal. Ook kunnen we eerst alles op tape opnemen, en daarna overzetten naar Pro Tools. Zo heb je wel dat unieke tape geluid, maar mis je niet de mogelijkheden die digitaal editten biedt.

Muziek mixen

Ook het mixen kan digitaal in Pro Tools of analoog, of gecombineerd.
Meestal maakt de producer een eerste mix, die je dan thuis rustig kunt beluisteren. Daarna werk je samen in de studio aan de afwerking.

https://youtu.be/wVZT227zn9s

CD en Vinyl mastering

Bij ons kun je ook terecht voor mastering. Wij hebben ruime ervaring in mastering voor CD en vinyl en online formaten zoals Spotify of iTunes.
Hier een clip van Downriver Dead Men Go, hun album is onlangs gemasterd

Meer voorbeelden vind je bij producties.

De mastering gaat in het digitale domein met plugins van o.a Universal audio, Waves en Sony of analoog, met de Manley Elop compressor en de tape recorder. Het eindresultaat kan als DDP, op CD, of als audio file (wav, mp3, AAC) geleverd worden.

Muziek uitbrengen

Studio Moskou kan je ook helpen met het verdere traject om je muziek bekend te maken. We werken daarvoor samen met I musician. Dit bedrijf kan je helpen om je CD op Spotify en iTunes te zetten.
Het eindproduct waar je zo intensief aan hebt gewerkt, moet immers onder de aandacht worden gebracht en niet in de kast blijven liggen!

Video – Live in de studio

Het is ook mogelijk tijdens de opnames een video op te nemen: 75m2 opname ruimte, daar passen een paar camera’s makkelijk bij.
Hier bijvoorbeeld Video-opnames met Falt.

Opleiding voor producers

Naast eigen opnames, mixen en mastering geeft Studio Moskou onderdak aan de professionele producer-opleiding ‘Sound Education’. De producers in opleiding volgen in onze opnamestudio praktijklessen geluid- en opnametechniek.